Do klasycznego barszczu trafia biała kapusta, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby użyć innej. Na przykład czerwona kapusta, która nadaje pierwszemu daniu jeszcze jaśniejszy i bogatszy odcień z fioletowymi nutami.
Składniki
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- czerwona kapusta - 350 g
- Burak - 2 kawałki
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 S. L.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewki i buraki w paski, a ziemniaki w kostkę. Posiekaj cebulę i posiekaj kapustę.
Zagotuj bulion i dodaj ziemniaki z burakami.
Po 10 minutach dodaj kapustę.
Przez kolejne 5 minut włóż pozostałe składniki do barszczu, dopraw i gotuj, aż warzywa będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy