pierwsze dania 22.01.2022

zupa mleczna z dyni i prosa

50 min
4 porcje
Zupa mleczna z dynią i prosem
minadezhda, stock.adobe.com
0

Przez Który rok moją ulubioną jesienną potrawą pozostaje zupa mleczna z dynią i kaszą jaglaną. Danie jest zdrowe, smaczne i proste. Ponadto można go gotować zarówno na słodko, jak i na słono. Wypróbuj obie opcje i wybierz najlepszą dla siebie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię z nasion i skórki, pokrój na małe kawałki, wlej do rondla.

Dodaj wodę, sól, cukier i gotuj do miękkości na małym ogniu.

Wlej gorące mleko, dodaj umyte proso i gotuj przez 30 minut po ugotowaniu.

Dodaj masło, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Solona wersja zupy podawaj z liśćmi pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy