Pachnący bogaty barszcz ze smalcem pachnie całym mieszkaniem w trakcie gotowania! Oczywiście trudno to nazwać lekkim i dietetycznym daniem, ale od czasu do czasu możesz sobie pozwolić. Mówię Ci, jak go ugotować, aby był smaczny i niezbyt tłusty.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przykryj mostek wodą i gotuj bulion przez około 1,5-2 godziny. Wyjmij mięso, posiekaj, odcedź bulion i włóż wszystko z powrotem do garnka.
Zetrzyj buraki i włóż do bulionu. Dodaj pokrojone ziemniaki i posiekane pomidory.
Przełóż cebulę i smalec przez maszynę do mięsa i wyślij do barszczu. Dodaj przyprawiony liść laurowy i wszystko wymieszaj.
Pokrój marchewki w cienkie paski, posiekaj kapustę i wyślij do barszczu, gdy ziemniaki będą prawie gotowe.
Gotuj przez kolejne 2-3 minuty i zdejmij barszcz z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy