Właściwy domowy Barszcz musi być gęsty i bogaty. Ale to nie znaczy, że musisz poświęcić czas i wysiłek na kilkanaście procesów kulinarnych jednocześnie. Mówię Ci, jak zrobić jedną powolną kuchenkę!
Składniki
- bulion mięsny - 2 L
- ziemniaki - 3000 g
- kapusta - 200 g
- kapusta kiszona - 200 g
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki, posiekaj świeżą kapustę, zetrzyj marchewki i buraki.
Drobno posiekaj cebulę. Opłucz kiszoną kapustę i wyciśnij. Obierz pomidora ze skóry, a także posiekaj.
W misce multicookera w trybie "smażenia" podsmaż cebulę i marchewkę na oleju przez około 5 minut.
Dodaj buraki i smaż przez kolejne 5 minut. Następnie dodaj pomidora i kiszoną kapustę i smaż przez ostatnie 5 minut.
Dodaj ziemniaki i świeżą kapustę, napełnij Barszcz bulionem i włącz tryb gotowania zup przez godzinę.
Do bezmięsnego Dania użyj bulionu warzywnego.
Na kilka minut przed końcem programu dodaj przyprawy i posiekane zioła.