Ciekawa odmiana kremowej zupy pomidorowej-tym razem z najdelikatniejszym serem śmietankowym. Nadaje potrawie jeszcze gładszą i bardziej jednolitą konsystencję. A smak staje się bardziej miękki i harmonijny – spodoba się nawet dzieciom.
Składniki
- pomidory - 1 kg
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- ser śmietankowy - 200 g
- Pasta pomidorowa - 1-2 art.
- masło - 20 g
- cukier - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i dowolnie pokrój wszystkie warzywa.
Lekko podsmaż cebulę z czosnkiem na maśle, zalej szklanką wody i zagotuj.
Dodaj pomidory i gotuj przez 15 minut na średnim ogniu.
Dodaj koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy, a po kolejnych 5 minutach zdejmij patelnię z ognia.
Ubij zupę blenderem zanurzeniowym, dodaj ser śmietankowy i dokładnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy