Uwielbiam robić taką zupę puree latem, kiedy jest młody groszek. Ogólnie rzecz biorąc, możesz zrobić to również z zamrożonego – różnica nie jest tak znacząca. Udekoruj go podczas serwowania ziołami i kiełkującymi zbożami.
Składniki
- zielony groszek - 750 g
- ziemniaki - 400 g
- bulion warzywny - 1 l
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i czosnek, smaż, aż będą przezroczyste.
Dodaj posiekane ziemniaki i kontynuuj smażenie przez 5-7 minut.
Zalej wrzącym bulionem i gotuj zupę, aż ziemniaki będą gotowe.
Dodaj groszek i gotuj przez kolejne 5 minut.
Dodaj przyprawy i posiekane zioła i zmiel zupę w blenderze.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy