Zupę śmietankową lub zupę puree można przygotować z prawie wszystkich składników. Dlatego jest to urocza przestrzeń do eksperymentowania. Na przykład dzisiaj chcę podzielić się jednym z ulubionych przepisów z brokułami i ziołami.
Składniki
- brokuły - 1 Kochan
- bulion warzywny - 1 L
- pietruszka - 0.5 pęczek
- koperek - 0.5 pęczek
- bazylia - 0.5 pęczek
- czosnek - 5 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- śmietana - 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż brokuły na różyczki, włóż do gotującego się bulionu warzywnego i gotuj do miękkości.
Zmiel w blenderze lub drobno posiekaj nożem wszystkie zioła i czosnek.
Zmiel brokuły blenderem, wlej śmietanę i wymieszaj.
Dopraw, dodaj zioła z czosnkiem, jeszcze raz zmiel wszystko blenderem i zagotuj.
Zdejmij zupę z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy