pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z pieczarkami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z pieczarkami
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś zrobić gęstą zupę grochową z aromatycznymi pieczarkami? Okazuje się więc jeszcze smaczniejszy i bardziej satysfakcjonujący, zwłaszcza jeśli nie oszczędzasz na bulionie. W tym przepisie sugeruję użycie wędzonego mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wołowinę wodą i gotuj przez godzinę, aż będzie miękka na małym ogniu.

20 minut przed końcem dodaj posiekane wędzone mięso.

Namocz wcześniej groszek przez noc. Gotuj osobno przez około godzinę.

Zmiel grzyby i smaż, aż płyn wyparuje.

Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i usmaż je osobno.

Wyślij grzyby do groszku i zmiel blenderem.

Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki. Po 10-15 minutach dodaj smażenie i masę Grochowo-grzybową.

Gotuj zupę przez kolejne 5 minut i dopraw do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy