Czy kiedykolwiek próbowałeś zrobić gęstą zupę grochową z aromatycznymi pieczarkami? Okazuje się więc jeszcze smaczniejszy i bardziej satysfakcjonujący, zwłaszcza jeśli nie oszczędzasz na bulionie. W tym przepisie sugeruję użycie wędzonego mięsa.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij wołowinę wodą i gotuj przez godzinę, aż będzie miękka na małym ogniu.
20 minut przed końcem dodaj posiekane wędzone mięso.
Namocz wcześniej groszek przez noc. Gotuj osobno przez około godzinę.
Zmiel grzyby i smaż, aż płyn wyparuje.
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i usmaż je osobno.
Wyślij grzyby do groszku i zmiel blenderem.
Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki. Po 10-15 minutach dodaj smażenie i masę Grochowo-grzybową.
Gotuj zupę przez kolejne 5 minut i dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy