pierwsze dania 22.01.2022

lagman z kaczki

2 godz. 15 min.
6 porcji
Lagman z kaczki
Alman Narmaeva, stock.adobe.com
0

Popularny lagman jest wytwarzany z różnych mięs i warzyw. Kaczka nie była wyjątkiem. Prawidłowo ugotowany ptak jest miękki, smaczny i bardzo aromatyczny. Ugotuj azjatycką zupę na lunch, zachwyć swoją rodzinę obfitym daniem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kaczkę i moczyć przez 10 godzin. Jeśli to możliwe, zmieniaj wodę 4-5 razy.

Ponownie opłucz kaczkę i pokrój na małe kawałki.

Obierz ziemniaki, paprykę, cebulę i marchewkę, pokrój na duże kawałki.

W głębokim kotle usmaż kaczkę na oleju na złoty kolor.

Dodaj cebulę z marchewką i kontynuuj gotowanie przez 3-5 minut.

Dodaj koncentrat pomidorowy zmieszany ze szklanką wody, wymieszaj i przykryj przez 10 minut.

Wlej pozostałą wodę i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 1 godzinę.

Osobno na patelni smażyć paprykę przez 5 minut.

Dodaj ziemniaki i kontynuuj gotowanie, aż każdy kawałek się zrumieni.

Przenieś warzywa do kotła z kaczką, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.

Dodaj sól, mielony pieprz i czosnek przepuszczony przez prasę. Po 3 minutach wyłącz ogrzewanie.

Ugotuj makaron w osolonej wodzie do miękkości, wrzuć do durszlaka i spłucz.

Połóż makaron na talerzach, a następnie dodaj zupę z mięsem i posyp posiekanym koperkiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy