Popularny lagman jest wytwarzany z różnych mięs i warzyw. Kaczka nie była wyjątkiem. Prawidłowo ugotowany ptak jest miękki, smaczny i bardzo aromatyczny. Ugotuj azjatycką zupę na lunch, zachwyć swoją rodzinę obfitym daniem!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kaczkę i moczyć przez 10 godzin. Jeśli to możliwe, zmieniaj wodę 4-5 razy.
Ponownie opłucz kaczkę i pokrój na małe kawałki.
Obierz ziemniaki, paprykę, cebulę i marchewkę, pokrój na duże kawałki.
W głębokim kotle usmaż kaczkę na oleju na złoty kolor.
Dodaj cebulę z marchewką i kontynuuj gotowanie przez 3-5 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy zmieszany ze szklanką wody, wymieszaj i przykryj przez 10 minut.
Wlej pozostałą wodę i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 1 godzinę.
Osobno na patelni smażyć paprykę przez 5 minut.
Dodaj ziemniaki i kontynuuj gotowanie, aż każdy kawałek się zrumieni.
Przenieś warzywa do kotła z kaczką, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.
Dodaj sól, mielony pieprz i czosnek przepuszczony przez prasę. Po 3 minutach wyłącz ogrzewanie.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie do miękkości, wrzuć do durszlaka i spłucz.
Połóż makaron na talerzach, a następnie dodaj zupę z mięsem i posyp posiekanym koperkiem.