pierwsze dania 22.01.2022

barszcz z ziołami i śmietaną

1 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz z ziołami i kwaśną śmietaną
voltan, stock.adobe.com
0

Cóż, kto nie lubi tego samego klasycznego barszczu z pachnącymi ziołami i gęstą tłustą śmietaną? Mówię Ci, jak go ugotować, aby domownicy byli zachwyceni! Wszystko nie jest tak przerażające, jak mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę. Zetrzyj marchewki i buraki na grubej tarce. Pokrój ziemniaki w kostkę, posiekaj kapustę i posiekaj pomidory w blenderze.

Podsmaż cebulę przez 5 minut i dodaj marchewkę. Po kolejnych 5 minutach dodaj pomidory i po 5 minutach zdejmij z ognia.

Podobnie piecz buraki osobno przez 5 minut, wlej ocet i po kolejnych 5 minutach zdejmij z ognia.

Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu, a po 10 minutach kapustę.

Po 5 minutach dodaj obie pieczenie i gotuj przez kolejne 10 minut. Dopraw Barszcz do smaku i pozostaw pod przykryciem.

Podawaj z posiekanymi ziołami i kwaśną śmietaną.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy