Cóż, kto nie lubi tego samego klasycznego barszczu z pachnącymi ziołami i gęstą tłustą śmietaną? Mówię Ci, jak go ugotować, aby domownicy byli zachwyceni! Wszystko nie jest tak przerażające, jak mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka.
Składniki
- bulion mięsny - 2 L
- Burak - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- kapusta - 200 g
- pomidory - 4 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- ocet jabłkowy - 2 art.
- śmietana - 100 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę. Zetrzyj marchewki i buraki na grubej tarce. Pokrój ziemniaki w kostkę, posiekaj kapustę i posiekaj pomidory w blenderze.
Podsmaż cebulę przez 5 minut i dodaj marchewkę. Po kolejnych 5 minutach dodaj pomidory i po 5 minutach zdejmij z ognia.
Podobnie piecz buraki osobno przez 5 minut, wlej ocet i po kolejnych 5 minutach zdejmij z ognia.
Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu, a po 10 minutach kapustę.
Po 5 minutach dodaj obie pieczenie i gotuj przez kolejne 10 minut. Dopraw Barszcz do smaku i pozostaw pod przykryciem.
Podawaj z posiekanymi ziołami i kwaśną śmietaną.