Słodki Ziemniak przypomina coś pomiędzy ziemniakami a dynią, więc harmonijnie pasuje do ukraińskiego barszczu. Mówię Ci, jak go używać. Chyba że wybierzesz odmiany, które nie są zbyt słodkie i spróbujesz potrawy z przyprawami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości przez około godzinę i odcedź bulion.
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę, pokrój bataty w kostkę i posiekaj kapustę. Obierz pomidory ze skóry i ubij blenderem z czosnkiem i przyprawami.
Podsmaż cebulę z marchewką. Po 3 minutach dodaj buraki i paprykę.
Wlej masę pomidorową i gotuj wszystko razem przez 5 minut.
Dodaj słodkie ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut.
Dodaj oba rodzaje kapusty, napełnij smażenie bulionem i gotuj Barszcz przez 20 minut, aż ugotuje się bez składników.