pierwsze dania 22.01.2022

rosół z golonki wieprzowej

5 godz. 0 min.
8 porcji
Rosół z golonki wieprzowej
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Rosół z golonki wieprzowej to jedna z moich ulubionych opcji bulionu mięsnego. Mówię ci, co włożyć i ile go ugotować, aby na pewno się udało. A dopiero potem możesz dodać trochę warzyw, wermiszeli lub zbóż według własnego gustu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz golonkę i moczyć przez jeden dzień w zimnej wodzie, okresowo ją zmieniając.

Napełnij golonkę wodą, aby całkowicie ją przykryła, zagotuj i odcedź. Powtórz ten etap.

Dowolnie grubo posiekaj wszystkie warzywa i korzenie.

Po raz trzeci dodaj wszystkie pozostałe składniki i przyprawy do garnka, ponownie zalej wodą i gotuj bulion przez około 4 godziny, usuwając pianę.

Przed podaniem odcedź bulion.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy