Jesteśmy przyzwyczajeni do zup mlecznych z ryżem, makaronem lub kaszą gryczaną. A co z tak gęstą i interesującą opcją z warzywami, koperkiem i posiekanymi orzechami włoskimi? Nawiasem mówiąc, radzę najpierw usmażyć orzechy, aby uzyskać jaśniejszy smak.
Składniki
- kwaśne mleko - 3 szklanki
- ogórki - 3 kawałki
- koperek - 1 pęczek
- czosnek - 3 ząbki
- orzechy włoskie (smażone) – 1 szklanka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj ogórki i koperek, dopraw.
Zmiel połowę orzechów czosnkiem w blenderze i ubij wszystko kwaśnym mlekiem.
Napełnij ogórki mlekiem i posyp pozostałymi posiekanymi orzechami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy