pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa z warzywami i kiełbasą

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z warzywami i kiełbasą
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz klasyczne zupy grochowe, koniecznie wypróbuj ten przepis z wędzoną kiełbasą i warzywami. Okazuje się bardzo smaczny i harmonijny, zwłaszcza jeśli uzupełnisz go przyprawami i ziołami do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij groszek wodą na kilka godzin i spłucz.

Napełnij go czystą wodą i gotuj przez około godzinę na małym ogniu.

Pokrój ziemniaki w kostkę, posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Osobno pokrój wędzoną kiełbasę.

Gdy groszek zacznie się gotować, dodaj ziemniaki i gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Podsmaż cebulę z marchewką, dodaj kiełbasę i smaż jeszcze przez kilka minut. Wyślij to wszystko do zupy.

Gotuj zupę grochową przez kolejne 10 minut, dopraw i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy