Jeśli lubisz klasyczne zupy grochowe, koniecznie wypróbuj ten przepis z wędzoną kiełbasą i warzywami. Okazuje się bardzo smaczny i harmonijny, zwłaszcza jeśli uzupełnisz go przyprawami i ziołami do smaku.
Składniki
- groszek - 1 szkło
- woda - 2.5 L
- ziemniaki - 3-4 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- kiełbasa wędzona - 300 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij groszek wodą na kilka godzin i spłucz.
Napełnij go czystą wodą i gotuj przez około godzinę na małym ogniu.
Pokrój ziemniaki w kostkę, posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Osobno pokrój wędzoną kiełbasę.
Gdy groszek zacznie się gotować, dodaj ziemniaki i gotuj przez kolejne 10-15 minut.
Podsmaż cebulę z marchewką, dodaj kiełbasę i smaż jeszcze przez kilka minut. Wyślij to wszystko do zupy.
Gotuj zupę grochową przez kolejne 10 minut, dopraw i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy