Taki ukraiński barszcz zawsze gotuję w kraju, dosłownie z tego, co wyrosło w ogrodzie. Najlepiej będzie, jeśli doprawisz go tłustą domową śmietaną, świeżymi ziołami i młodym pachnącym czosnkiem.
Składniki
- kurczak - 300 g
- młode ziemniaki - 250 g
- młoda kapusta - 250 g
- Burak - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij kurczaka wodą i gotuj do miękkości.
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę. Smaż wszystko razem przez 5 minut.
Obierz i zetrzyj pomidora. Wyślij do warzyw i smaż przez kolejne 5 minut.
Do gotującego się bulionu dodaj posiekaną kapustę i ziemniaki, smażenie i przyprawy.
Gotuj Barszcz, aż warzywa będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy