pierwsze dania 28.03.2022

letni barszcz ukraiński

1 godz. 0 min.
4 porcje
Letni barszcz ukraiński
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Taki ukraiński barszcz zawsze gotuję w kraju, dosłownie z tego, co wyrosło w ogrodzie. Najlepiej będzie, jeśli doprawisz go tłustą domową śmietaną, świeżymi ziołami i młodym pachnącym czosnkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij kurczaka wodą i gotuj do miękkości.

Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę. Smaż wszystko razem przez 5 minut.

Obierz i zetrzyj pomidora. Wyślij do warzyw i smaż przez kolejne 5 minut.

Do gotującego się bulionu dodaj posiekaną kapustę i ziemniaki, smażenie i przyprawy.

Gotuj Barszcz, aż warzywa będą gotowe.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy