pierwsze dania 27.01.2023

ucho okonia morskiego

30 min
8 porcji
Ucho z okonia morskiego
Mara Zemgaliete, stock.adobe.com
0

Ta opcja spodoba się zwolennikom zdrowej diety. Ucho okonia morskiego to zdrowe danie dietetyczne. Ponadto w tej rybie praktycznie nie ma małych kości. Równie smaczny jest ze świeżego i mrożonego okonia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń łuski z okonia morskiego, wypatrosz i spłucz.

Pokrój rybę na kawałki średniej wielkości.

Pokrój marchewki i obrane ziemniaki. Obierz cebulę i wykonaj głębokie nacięcie w kształcie krzyża.

Przenieś warzywa do garnka z zimną wodą. Dodaj przyprawy i gotuj przez 10 minut.

Dodaj kawałki okonia morskiego i gotuj przez kolejne 10 minut.

Złap cebulę i wyrzuć. Spełnił już swoją rolę w uchu.

Sól, wyłącz ogrzewanie i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy