To lżejsza i bardziej swobodna solanka – bez czerwonego mięsa i wędzonych mięs. Jednak kurczak z kiełbasą jest więcej niż wystarczający, aby danie było sycące i apetyczne. Podawaj mieszankę z cytryną i zieloną cebulą!
Składniki
- rosół z kurczaka - 2 L
- filet z kurczaka (gotowane) – 1 rzecz
- parówki - 150 g
- oliwki - 1 puszka
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 art.
- szczypiorek - 4 pióra
- korzeń selera - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, marchewkę i korzeń selera. Włóż do miski Multicooker z olejem i włącz tryb "smażenie" na 10 minut.
Po 7 minutach dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj.
Na koniec dodaj wszystkie pozostałe posiekane składniki, zalej bulionem i gotuj mieszankę w trybie "zupy" przez około 45-50 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy