Kurkuma nadaje zupie z kurczaka piękny żółto-złoty odcień. Dzięki temu danie jest przygotowywane bardzo szybko, zwłaszcza jeśli masz paczkę mrożonej mieszanki warzywnej. Dla sytości radzę dodać garść makaronu lub makaronu.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- mrożone warzywa - 500 g
- wermiszel - 1 garść
- kurkuma - 1 łyżeczka
- papryka - 1 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości przez około 40-45 minut, wyjmij i pokrój losowo.
Zagotuj bulion, włóż do niego kurczaka i dodaj mrożone warzywa do smaku.
Po 5-7 minutach dodaj wszystkie przyprawy i makaron i gotuj zupę przez około 5 minut, aż będzie miękka.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy