papryka lecho z pomidorami i bakłażanem

1 godz. 30 min.
4 porcje
Lecho z papryki z pomidorami i bakłażanem
Anastasia Gapeeva, stock.adobe.com
0

Lecho to jeden z moich ulubionych zimowych preparatów, który rozjaśni każdy lunch lub kolację. W tym przepisie używam papryki, pomidorów i bakłażana, aby stworzyć jasne, aromatyczne i smaczne danie na zimę. Ciesz się smakiem lata o każdej porze roku, dodając lecho do zup, gulaszów i innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo.

Dodaj masło, cukier, sól i przyprawy.

Doprowadź lecho do wrzenia i gotuj przez godzinę na małym ogniu.

Dodaj ocet i zwiń lecho w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy