sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, owoców morza, marchwi i ostrej papryki

25 min
5 porcji
Sałatka z funchozy, owoców morza, marchwi i ostrej papryki
tpap8228, stock.adobe.com
0

Dlaczego nie rozpieszczać rodziny egzotycznym daniem? Na przykład możesz zrobić oryginalną sałatkę z funchozy. To proste, smaczne i zdrowe. Jeśli nie lubisz specyficznego zapachu sosu rybnego, zastąp go Worcester lub soją.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5-7 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Smaż mieloną wieprzowinę na oleju roślinnym do miękkości.

Krewetki opłucz wrzącą wodą i obierz muszle.

Pokrój ośmiornice, kalmary, ostrą paprykę, zieloną cebulę i marchewkę.

Połącz funchozę, owoce morza, mieloną wieprzowinę i warzywa.

Osobno wymieszaj olej sezamowy, ocet ryżowy, sos rybny, mielony pieprz i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy