Gruzińskie lecho na zimę

1 godz. 20 min.
8 porcji
Gruzińskie lecho na zimę
Stanislav, stock.adobe.com
0

Jednym z najlepszych preparatów warzywnych na zimę jest lecho w puszkach. I tym razem proponuję ugotować go w stylu gruzińskim. Pikantne i aromatyczne, stanie się pełnoprawnym niezależnym daniem lub uzupełni inne przepisy. W każdym razie przyda się wielokrotnie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa, a resztę warzyw pokrój losowo.

Zagotuj pomidora, dodaj cebulę i marchewkę i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut na małym ogniu.

Dodaj paprykę, zioła i wszystkie inne składniki.

Dusić lecho przez kolejne 15 minut i zwinąć w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy