Forshmak z ziemniakami to kolejne klasyczne rozwiązanie kuchni żydowskiej i słowiańskiej. Okazuje się jeszcze bardziej satysfakcjonujący i może zastąpić nawet danie główne, jeśli jest podawane z chlebem lub warzywami. Spróbuj przy okazji!
Składniki
- śledź (filet) – 800 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- jabłka - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- masło - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz, grubo posiekaj i gotuj ziemniaki do miękkości. Zetrzyj go na puree z masłem.
Ugotuj jajka na twardo i ostudź. Obierz jabłka i cebulę.
Przełóż śledzie, jajka, cebulę i jabłko przez maszynkę do mięsa. Wymieszaj wszystko z puree i dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy