Prosta i zdrowa przekąska wzbogaci twoje ciało w łatwo przyswajalne białko i zdrowe mikroelementy. Przygotowanie pasztetu rybnego w domu nie jest trudne. Aby to zrobić, oprócz produktów potrzebujesz blendera lub robota kuchennego.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Morszczuk rozmrozić w temperaturze pokojowej, opłukać i pokroić na małe kawałki.
Umieść kawałki ryby, przyprawy, sól i obrane marchewki na patelni.
Wlej wodę i gotuj przez 30 minut.
Wyjmij morszczuk i marchewkę na talerz, odłóż na bok do ostygnięcia.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż, aż będzie półprzezroczysty.
Umieść morszczuka, marchewkę i pieczeń w misce blendera. Zmiel do uzyskania gładkości. Jeśli pasztet jest zbyt suchy, dodaj trochę pozostałego bulionu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy