przekąski 27.06.2023

pasztet rybny w domu

35 min
4 porcje
Pasztet z ryb w domu
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Prosta i zdrowa przekąska wzbogaci twoje ciało w łatwo przyswajalne białko i zdrowe mikroelementy. Przygotowanie pasztetu rybnego w domu nie jest trudne. Aby to zrobić, oprócz produktów potrzebujesz blendera lub robota kuchennego.

Składniki

  • morszczuk (mrożony) – 1 kg
  • marchew - 1 rzecz
  • cebula - 2 kawałki
  • masło - 50 g
  • liść laurowy - 2 kawałki
  • czarny pieprz - 4 groszek
  • sól - 1 łyżeczka
  • woda - 2,5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Morszczuk rozmrozić w temperaturze pokojowej, opłukać i pokroić na małe kawałki.

Umieść kawałki ryby, przyprawy, sól i obrane marchewki na patelni.

Wlej wodę i gotuj przez 30 minut.

Wyjmij morszczuk i marchewkę na talerz, odłóż na bok do ostygnięcia.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż, aż będzie półprzezroczysty.

Umieść morszczuka, marchewkę i pieczeń w misce blendera. Zmiel do uzyskania gładkości. Jeśli pasztet jest zbyt suchy, dodaj trochę pozostałego bulionu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy