W codziennym zgiełku bardzo mało czasu pozostaje na gotowanie, dlatego zwykle stosuje się przepisy "w pośpiechu". Jednym z nich jest pasztet ze szprotami i jajkiem. Aby przekąska była ciekawsza, dodaję topiony ser, cebulę i koperek.
Składniki
- szproty (w puszkach w oleju) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- ser topiony - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- koperek - kilka gałązek
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Otwórz puszkę szprotek, spuść połowę oleju.
Obierz jajka i spłucz.
Drobno posiekaj koperek i obraną cebulę.
Umieść jajka, ser topiony, cebulę, koperek i szproty w misce blendera.
Dodaj zmielony pieprz, sól i zmiel na gładką konsystencję.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy