Zgodnie z tradycją świeże kwaśne jabłko trafia do żydowskiego forszmaka. Jeśli chcesz, aby było bardziej pikantne, możesz użyć namoczonych owoców. Ale jest jeszcze jedna opcja! Proponuję dziś ugotować forshmak z jabłkiem pieczonym w piekarniku!
Składniki
- śledź (filet) – 500 g
- jabłka - 2 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- biały chleb - 3 plasterki
- jogurt - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz chleb w jogurcie i gotuj jajka do miękkości.
Wytnij środek jabłek, zawiń w folię i piecz przez 25 minut w 190 stopniach.
Zdejmij skórkę z jabłek i przepuść wszystkie składniki przez maszynę do mięsa. Wymieszaj forshmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy