Tradycyjny przepis na żydowską przekąskę obejmuje masło, jajka na twardo i mleko. Spróbujemy przygotować chudy forshmak ze śledzia, usuwając wszystkie wymienione produkty. Aby sobie to ułatwić, kup filetowaną rybę.
Składniki
- śledź - 1 rzecz
- biały chleb - 1 kawałek
- jabłka (zielony) – 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- cebula - 1 rzecz
- ocet - 1 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
- woda - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Chleb pokruszyć w misce, zalać wodą i odstawić na 10 minut.
Śledź wypatroszyć, usunąć głowę, płetwy i ogon.
Zdejmij skórę, pokrój na pół wzdłuż, Usuń grzbiet i pestki.
Drobno posiekaj jabłko i obraną cebulę.
Podsmaż cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.
Złożyć filety śledziowe, jabłko, smażoną cebulę i namoczony chleb do miski blendera. Zmiel na gładką konsystencję.
Dodaj ocet, sól, mielony pieprz, czosnek przepuszczony przez prasę i ponownie zmiel.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy