Jasna, efektowna i wyrafinowana sałatka w stylu azjatyckim. To Kuchnia tajska z naszymi rodzimymi elementami, takimi jak rzodkiewka i czerwona kapusta. Soczyste mango doskonale uzupełnia smak mięsa kraba. Jeśli lubisz pikantne, posyp potrawę posiekanym chili.
Składniki
- mięso kraba - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- czerwona kapusta - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Mango - 1-2 kawałki
- Mieszanka sałatkowa - 2 garści
- rzodkiewka - 150 g
- seler - 2 stem
- orzeszki ziemne - 4 art.
- ostra czerwona papryka - 2 szczypta
- sok z limonki - 2 art.
- olej sezamowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój Mango, rzodkiewkę i seler. Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce.
Posiekaj mięso kraba, posiekaj kapustę i mieszankę sałatkową.
Drobno posiekaj cebulę, dodaj obrane prażone orzeszki ziemne i wymieszaj sałatkę.
Dopraw ostrą papryką i skrop sokiem z limonki. Dodaj olej według uznania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy