Jasna, efektowna i wyrafinowana sałatka w stylu azjatyckim. To Kuchnia tajska z naszymi rodzimymi elementami, takimi jak rzodkiewka i czerwona kapusta. Soczyste mango doskonale uzupełnia smak mięsa kraba. Jeśli lubisz pikantne, posyp potrawę posiekanym chili.
Składniki
- mięso kraba - 300 g
 - marchew - 2 kawałki
 - czerwona kapusta - 150 g
 - cebula fioletowa - 1 rzecz
 - Mango - 1-2 kawałki
 - Mieszanka sałatkowa - 2 garści
 - rzodkiewka - 150 g
 - seler - 2 stem
 - orzeszki ziemne - 4 art.
 - ostra czerwona papryka - 2 szczypta
 - sok z limonki - 2 art.
 - olej sezamowy - 2 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój Mango, rzodkiewkę i seler. Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce.
Posiekaj mięso kraba, posiekaj kapustę i mieszankę sałatkową.
Drobno posiekaj cebulę, dodaj obrane prażone orzeszki ziemne i wymieszaj sałatkę.
Dopraw ostrą papryką i skrop sokiem z limonki. Dodaj olej według uznania.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy