Taki pyszny kompot z przyprawami praktycznie nie jest gorszy od domowego grzanego wina. Pikantny, pachnący, trochę pikantny-okazuje się niesamowicie smaczny. Ponadto można go podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Składniki
- agrest - 200 g
 - wiśnia - 200 g
 - Dereń - 200 g
 - czarna porzeczka - 200 g
 - Borówka - 200 g
 - Jeżyna - 200 g
 - truskawka - 200 g
 - woda - 2.5 l
 - cynamon - 3 kije
 - Badian - 2 gwiazdki
 - ziele angielskie - 0.5 łyżeczka
 - kardamon - 3 pudełeczki
 - Goździk - 0.5 CZ. l.
 - suszone chili - 1 szczypta
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę, dodaj cukier i wszystkie przyprawy i gotuj przez 5 minut na małym ogniu.
Odcedź syrop i ponownie zagotuj.
Dodaj wszystkie jagody, ponownie zagotuj kompot i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Pozwól napojowi zaparzyć się pod pokrywką.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy