Taki pyszny kompot z przyprawami praktycznie nie jest gorszy od domowego grzanego wina. Pikantny, pachnący, trochę pikantny-okazuje się niesamowicie smaczny. Ponadto można go podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Składniki
- agrest - 200 g
- wiśnia - 200 g
- Dereń - 200 g
- czarna porzeczka - 200 g
- Borówka - 200 g
- Jeżyna - 200 g
- truskawka - 200 g
- woda - 2.5 l
- cynamon - 3 kije
- Badian - 2 gwiazdki
- ziele angielskie - 0.5 łyżeczka
- kardamon - 3 pudełeczki
- Goździk - 0.5 CZ. l.
- suszone chili - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę, dodaj cukier i wszystkie przyprawy i gotuj przez 5 minut na małym ogniu.
Odcedź syrop i ponownie zagotuj.
Dodaj wszystkie jagody, ponownie zagotuj kompot i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Pozwól napojowi zaparzyć się pod pokrywką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy