jagody we własnym soku na zimę bez cukru

45 min
4 porcje
Jagody we własnym soku na zimę bez cukru
Marina Gordejeva, stock.adobe.com
0

Najlepszym, zdrowym i dietetycznym sposobem na przygotowanie jagód na zimę jest zwinięcie ich do słoików we własnym soku bez cukru. Taki deser ma niewiarygodnie niską kaloryczność i można go spożywać, nawet jeśli bardzo ściśle przestrzegasz właściwej diety. Bardzo polecam!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagody i włóż do wysterylizowanych słoików.

Dodaj trochę wody. Opcjonalnie-więcej przypraw lub słodzika.

Umieść słoiki w garnku z wodą, zagotuj i sterylizuj przez około 30 minut.

Sterylizuj jagody, gdy wydzielają sok i w razie potrzeby wkładaj jagody.

Zwiń słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy