dżem z białych winogron

45 min
4 porcje
Dżem z białych winogron
vidiot, stock.adobe.com
0

Jeśli z jakiegoś powodu nadal nie próbowałeś dżemu z białych winogron, naprawdę wiele straciłeś. Ma bardzo jasny i wyrazisty smak, w przeciwieństwie do innych półfabrykatów. Naprawdę radzę ugotować kilka słoików do eksperymentu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj jednorodny Syrop z wody i cukru, mieszając.

Wlej winogrona i pozwól im ostygnąć.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Na kilka minut przed końcem dodaj wanilinę.

Zwiń dżem w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy