przekąski 11.02.2022

soczysta marchewka po koreańsku z ogórkami i sosem sojowym

15 min
5 porcji
Soczysta marchewka po koreańsku z ogórkami i sosem sojowym
Viktor Kochetkov, stock.adobe.com
0

Masz suchą marchewkę? Ugotuj go z ogórkami! Rekompensują główną wadę, a przekąska okaże się niezwykle soczysta. Do dressingu używam sosu sojowego w połączeniu z sokiem z cytryny i czosnkiem. Olej dodaje się osobno na gorąco.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki i ogórki na specjalnej tarce.

Dodaj cukier, sól, przyprawy i wymieszaj. Przykryj i odstaw na 15 minut w temperaturze pokojowej.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej marchewki z ogórkami.

W osobnym pojemniku połącz sos sojowy, sok z cytryny i czosnek przepuszczony przez prasę.

Dodaj powstałą marynatę do miski z warzywami i ponownie wymieszaj. Przed podaniem przekąskę należy podawać w lodówce przez 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy