półfabrykaty na zimę
28.12.2022
kawior z squasha w powolnej kuchence na zimę
1 godz. 10 min.
4 porcje
Najdłuższą i najbardziej nieprzyjemną częścią gotowania kawioru z squasha jest jego długie gotowanie, aby zgęstniał, a następnie był dobrze przechowywany. Ale wszystko jest o wiele łatwiejsze, jeśli masz powolną kuchenkę. Technik wykona większość pracy samodzielnie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podgrzej miskę wolnowaru z olejem w trybie "smażenia".
Drobno posiekaj wszystkie warzywa, wyślij tam i wlej trochę wody.
Gotuj przez około 30 minut, aż warzywa będą miękkie, dopraw i ubij wszystko blenderem.
Gotuj kawior przez kolejne pół godziny w trybie "Duszenia", a następnie zwiń w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy