Lecho w puszkach na zimę to świetna opcja dla tych, którzy lubią eksperymentować ze smakami. Szczególnie jasne i pachnące jest lecho w stylu kubańskim. Możesz dodać swoje ulubione warzywa i przyprawy do tego przepisu, aby był jeszcze bardziej oryginalny.
Składniki
- papryka - 2.5 kg
- pomidory - 1.2 kg
- ostra czerwona papryka - 2 kawałki
- czosnek - 2 głowice
- ocet - 0.3 szklanki
- Olej roślinny - 0.5 szklanki
- cukier - 2 art.
- sól - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- pietruszka - 1 pęczek
- papryka - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiksuj pomidory w dowolny sposób.
Grubo posiekaj paprykę, posiekaj natkę pietruszki, czosnek i ostrą paprykę.
Zagotuj masę pomidorową i dodaj czosnek, cukier, sól, przyprawy, olej i ocet.
Ponownie zagotuj i dodaj pieprz z natką pietruszki.
Gotuj lecho przez 15-20 minut i zwiń w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy