lecho po kubańsku na zimę

45 min
6 porcji
Lecho po kubańsku na zimę
Szasz-Fabian Erika, stock.adobe.com
0

Lecho w puszkach na zimę to świetna opcja dla tych, którzy lubią eksperymentować ze smakami. Szczególnie jasne i pachnące jest lecho w stylu kubańskim. Możesz dodać swoje ulubione warzywa i przyprawy do tego przepisu, aby był jeszcze bardziej oryginalny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiksuj pomidory w dowolny sposób.

Grubo posiekaj paprykę, posiekaj natkę pietruszki, czosnek i ostrą paprykę.

Zagotuj masę pomidorową i dodaj czosnek, cukier, sól, przyprawy, olej i ocet.

Ponownie zagotuj i dodaj pieprz z natką pietruszki.

Gotuj lecho przez 15-20 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy