marynowane russula z octem na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Marynowane russula z octem na zimę
JackF, stock.adobe.com
0

Jednym z głównych problemów grzybiarzy jest to, co zrobić, jeśli połów był bardzo udany. W końcu grzyby są dobre, ale nie przechowywane w nieskończoność. Część można wysuszyć lub zamrozić. Ale radzę marynować resztę na zimę octem. Mówię na przykładzie russula!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij russula zimną wodą i pozostaw na 5-6 godzin.

Opłucz, posortuj, zalej czystą wodą i zagotuj. Gotuj przez 10 minut i opłucz grzyby.

Wymieszaj litr wody, sól, cukier i przyprawy, a także zagotuj.

Wlej ocet i gotuj przez 2 minuty.

Włóż russula do marynaty i gotuj przez kolejne 15 minut.

Zwiń je w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy