Trudno wyobrazić sobie pełnoprawną zimową ucztę bez pachnących kwasek. Możesz gotować je na różne sposoby, używając za każdym razem nowych kombinacji warzyw, a nawet owoców. Dzisiaj powiem ci przepis na kiszoną kapustę z burakami. Okazuje się piękny, chrupiący i bardzo smaczny!
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kapustę i obrane buraki.
Ułóż warzywa w emaliowanym wiadrze lub szerokim rondlu.
Wymieszaj wodę, cukier i sól.
Wlej solankę do miski z warzywami, przykryj i ustaw ucisk. Przedmiot obrabiany powinien stać przez jeden dzień w ciepłym pomieszczeniu, a następnie przenieść go na 10 dni w chłodne miejsce.
Ułóż kiszoną kapustę z burakami w przygotowanych słoikach, szczelnie zamknij nylonowymi pokrywkami i przechowuj w piwnicy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy