galaretka Agrestowa z cytryną

35 min
4 porcje
Galaretka z agrestu z cytryną
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Uwielbiam eksperymentować z owocami i jagodami, a Ostatnio próbowałem zrobić galaretkę z agrestu z cytryną. To było po prostu cudowne! Ich smaki były idealnie zrównoważone. Ponadto galaretka ma piękny jasny kolor i świetnie nadaje się do dekorowania deserów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej namocz żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Zmielić agrest za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

Przetrzyj przez sito i dodaj sok z cytryny i cukier.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Wlej żelatynę, wymieszaj, usuń galaretkę z ognia i wlej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy