dżem wiśniowy z żelatyną

1 godz. 20 min.
2 porcje
Dżem wiśniowy z żelatyną
beats_, stock.adobe.com
0

Aby uzyskać naprawdę gęsty dżem, możesz długo gotować jagodę z dużą ilością cukru. I możesz to zrobić łatwiej i użyć żelatyny. Jest to szczególnie dobre rozwiązanie dla wiśni, które same nie gęstnieją tak dobrze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni, przykryj cukrem i pozostaw na pół godziny.

Ubij masę blenderem, dodaj żelatynę, wymieszaj i pozostaw na kolejne 10 minut.

Gotuj obrabiany przedmiot na małym ogniu przez 20 minut po zagotowaniu.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy