dżem z czerwonej porzeczki z pomarańczą i cytryną

45 min
4 porcje
Dżem z czerwonej porzeczki z pomarańczą i cytryną
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Jeśli nie lubisz zbyt słodkiego dżemu, ten przepis jest specjalnie dla ciebie. Połączenie czerwonej porzeczki, pomarańczy i cytryny nie może być mdłe z natury. A ten przepis wymaga minimum wysiłku i umiejętności kulinarnych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij porzeczki od gałązek, przykryj cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Dodaj sok z cytryny i pomarańczy.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj goździki i zwiń dżem do wysterylizowanych słoików na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy