sok z kaliny w domu na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Sok z kaliny w domu na zimę
Olivka888, stock.adobe.com
0

Domowy sok z kaliny okazuje się bardzo smaczny. Nie gotuj go długo, wynik zachwyci każdego, kto go spróbuje. Taki sok można przygotować zarówno ze świeżych, jak i mrożonych jagód. To naturalny przeciwutleniacz, który zawsze będzie pod ręką.

Składniki

  • Kalina - 1 kg
  • cukier - 150 Gr
  • woda - 250 ml
  • kwas cytrynowy - 15 gr

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jagody, włóż do rondla, zalej wodą i zagotuj.

Zdejmij z ognia i przetrzyj jagody przez sito. Do powstałego soku dodaj cukier i kwas cytrynowy. Podpal i ponownie zagotuj. Ciągle mieszaj.

Zwiń sok w sterylne naczynie, Wyślij do przechowywania w ciemnym, chłodnym miejscu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy