ogórki z kurkumą na zimę

20 min
8 porcji
Ogórki z kurkumą na zimę
SHARKY PHOTOGRAPHY, stock.adobe.com
0

Pikantna przekąska o subtelnym aromacie i słodkawym smaku doskonale uzupełni danie główne. Nawet początkujący kucharz może gotować ogórki z kurkumą. Przeczytaj przepis, przygotuj wszystko, czego potrzebujesz i postępuj zgodnie z zaleceniami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki w małe kółka.

Obierz czosnek i posiekaj.

Zagotuj wodę, dodaj kurkumę, nasiona gorczycy, cukier, sól i posiekane warzywa.

Gotuj przez 10 minut od ponownego wrzenia, wlej ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

Ułóż sałatkę w słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy