galaretka z czerwonej porzeczki z pektyną

30 min
4 porcje
Galaretka z czerwonej porzeczki z pektyną
manyakotic, stock.adobe.com
0

Ze wszystkich jagód czerwona porzeczka najlepiej nadaje się do galaretki, ponieważ idealnie gęstnieje. Kto nie pamięta tego ulubionego przysmaku z dzieciństwa? Ostatnio zacząłem używać innej sztuczki-dodaj pektynę, która pozwala skrócić czas gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz pektynę i kilka łyżek cukru.

Zmiel porzeczki w dowolny sposób i przetrzyj przez sito.

Dodaj pektynę, wymieszaj i zagotuj.

Dodaj pozostały cukier do smaku i gotuj galaretkę przez 5-7 minut.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy