dżem morelowy z cytryną

45 min
4 porcje
Dżem morelowy z cytryną
bit24, stock.adobe.com
0

Dżem morelowy jest dobry, ponieważ jest słodki, nawet przy niewielkiej ilości cukru. Ale jest też wada-czasami jest zbyt słodka. Aby nieco odświeżyć smak i pozbyć się mdłości, proponuję dodać trochę cytryny do dżemu morelowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z moreli i drobno posiekaj owoce.

Sparzyć cytrynę wrzącą wodą i również drobno posiekać ze skórką.

Wymieszaj owoce z cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadź dżem do wrzenia i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Zwiń w czyste, suche słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy