Konserwy rybne w sklepie nigdy nie dorównują domowej roboty. A ta makrela w pomidorach jest tego najlepszym dowodem. Mówię Ci, jak prawidłowo go ugotować, aby był smaczny i doskonale przechowywany. Żadnych skomplikowanych sztuczek.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i zmiksuj w blenderze.
Zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę i gotuj wypatroszoną makrelę przez 15 minut.
Pokrój rybę na porcje i usuń kości.
Połącz warzywa, olej, cukier i sól i gotuj do wrzenia.
Gotuj pomidora przez 1.5 godziny na średnim ogniu, mieszając.
Dodaj makrelę i przyprawy i gotuj przez kolejne 20 minut.
10 minut przed końcem dodaj lavrushkę i wszystkie przyprawy.
Na koniec dodaj ocet i zwiń makrelę w pomidorach do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy