Nigdy nie przestaję podziwiać różnorodności koreańskich przepisów na marchewki! Wśród nich są dania na każdą okazję. Na przykład ta sałatka z kiełbasą nadaje się na obfitą przekąskę. Możesz go ugotować zarówno z cebulą, jak i bez. Wybieram drugą opcję.
Składniki
- marchew - 400 g
- czosnek - 4 ząbki
- kiełbasa - 150 g
- pomidory - 100 g
- ogórki - 2 kawałki
- Olej roślinny - 40 ml
- ocet winny - 1 art.
- mielony imbir - 0,5 CZ. l.
- cukier - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce
Dodaj sól, cukier, imbir i ocet. Wymieszaj i odłóż na bok na 15 minut.
Pokrój pomidory, ogórki i kiełbasę.
Rozgrzej olej na patelni i wlej do marchewki.
Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, pokrojone pomidory, ogórki i kiełbasę. W razie potrzeby doprowadź sól i przyprawy.
Wymieszaj, przykryj szczelnie i umieść w chłodnym miejscu na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy