sałatki 22.01.2022

Sałatka z kalmarów i pieczarek smażonych

20 min
4 porcje
Sałatka z kalmarów i smażonych pieczarek
kostrez, stock.adobe.com
0

Radzę nie czekać na święta, ale przygotować tę sałatkę już dziś. Z majonezem i smażonymi pieczarkami okazuje się bardzo satysfakcjonujący. Takie danie nie może stać przez długi czas, więc lepiej ugotować je tuż przed podaniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrożone tusze kalmarów gotować w osolonej wodzie przez 2 minuty i ułożyć na talerzu.

Pieczarki, cebulę pokroić i smażyć na maśle do miękkości.

Pokrój schłodzone kalmary, jak chcesz.

Połącz kalmary i smażone pieczarki.

Sól, pieprz i dopraw majonezem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy