Czasami chcesz zrobić coś pikantnego. Do tego idealna jest ciepła sałatka ze smażonymi krewetkami, rukolą i ostrą papryką. Bez kłopotów-dosłownie 15 minut i apetyczne danie już na Ciebie czeka!
Składniki
- krewetki (obrane, schłodzone) – 300 g
 - rukola - pół pączka
 - ostra czerwona papryka - 1 strąk
 - masło - 30 g
 - oliwa z oliwek - 3 art.
 - mielony czarny pieprz - do smaku
 - sól - do smaku
 - koperek (do dekoracji) – 1 gałązka
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Roztop masło na patelni, ułóż krewetki i smaż przez 2 minuty z każdej strony.
Rukolę, koperek opłucz, strząśnij z wody i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.
Pokrój ostrą czerwoną paprykę w pierścienie wraz z nasionami.
Wymieszaj rukolę z solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
Ułożyć na rozgrzanym talerzu, posypać smażonymi krewetkami i posiekaną ostrą papryką. Udekoruj gałązką koperku.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy