sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem z twardym serem

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem z twardym serem
Natalia, stock.adobe.com
0

Aby dobrze zjeść, nie musisz szukać okazji. Możesz dziś ugotować niezwykłe danie i zaprosić sąsiadów do odwiedzenia. Dobrym rozwiązaniem byłby śledź pod futrem z twardym serem. Ta sałatka jest przygotowywana szybko, wygląda pięknie, a produkty będą potrzebne najczęściej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i drobno posiekać. Posiekaj cebulę i zetrzyj pozostałe warzywa i ser.

Połóż śledzie na talerzu, a następnie cebulę i ziemniaki. Dodaj sól, pieprz i majonez.

Ułóż warstwę marchewki, sól, pieprz i posmaruj majonezem. Następnie dodaj ser, jajka i buraki.

Udekoruj sałatkę ziołami, gotowanymi jajkami i wzorami sera. Wstaw do lodówki na 2 godziny, aby naczynie było dobrze namoczone.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy