Nie jest tajemnicą, że codziennie świeże warzywa powinny być obecne w diecie. Mogą być podawane na stole jako kawałki lub pyszne sałatki. Jeśli wybierzesz tę drugą opcję, Wypróbuj ten przepis z czerwoną kapustą i kapustą pekińską.
Składniki
- kapusta pekińska - 200 g
 - czerwona kapusta - 200 g
 - cebula fioletowa - 1 rzecz
 - marchew - 100 g
 - sok z cytryny - 1 art.
 - oliwa z oliwek - 2 art.
 - cukier - 0,5 łyżeczka
 - sól - do smaku
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kapustę pekińską, osusz i obierz górne liście.
Pokrój Pekin i czerwoną kapustę.
Obierz i zetrzyj marchewki.
Obierz fioletową cebulę, pokrój w pierścienie i opłucz pod bieżącą wodą.
Cebulę skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem i przykryć folią spożywczą na 10 minut.
W szerokiej salaterce połącz czerwoną kapustę z olejem i solą. Lekko ugniataj masę rękami.
Dodaj kapustę pekińską, marchewkę, cebulę i wymieszaj.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy