sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej kapusty i kapusty pekińskiej

20 min
5 porcji
Sałatka z czerwonej kapusty i kapusty pekińskiej
stetiana, stock.adobe.com
0

Nie jest tajemnicą, że codziennie świeże warzywa powinny być obecne w diecie. Mogą być podawane na stole jako kawałki lub pyszne sałatki. Jeśli wybierzesz tę drugą opcję, Wypróbuj ten przepis z czerwoną kapustą i kapustą pekińską.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kapustę pekińską, osusz i obierz górne liście.

Pokrój Pekin i czerwoną kapustę.

Obierz i zetrzyj marchewki.

Obierz fioletową cebulę, pokrój w pierścienie i opłucz pod bieżącą wodą.

Cebulę skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem i przykryć folią spożywczą na 10 minut.

W szerokiej salaterce połącz czerwoną kapustę z olejem i solą. Lekko ugniataj masę rękami.

Dodaj kapustę pekińską, marchewkę, cebulę i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy