Znalazłeś kałamarnicę w lodówce? Można z nich zrobić pyszną sałatkę! A do tego potrzebujesz zwykłych składników, które są w każdym domu. Rozmrozić owoce morza i szybko przejść do gotowania!
Składniki
- kalmary - 3 tusze
- cebula fioletowa - pół
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
- ocet winny - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zanurz tusze kalmarów we wrzącej wodzie, gotuj przez 2 minuty i połóż na talerzu.
Pokrój schłodzone kalmary w pierścienie.
Drobno posiekaj fioletową cebulę i zioła.
Połącz kalmary, zioła, cebulę i czosnek przepuszczony przez prasę.
Dodaj ocet winny, sól, olej i wymieszaj. Przed podaniem sałatka powinna odstawić na 40-60 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy