
To idealna sałatka z kanapek, bruschette, tartaletek i podobnych przekąsek. Chodzi o to, że ma praktycznie pastowatą konsystencję, dzięki czemu można go łatwo rozłożyć i rozprowadzić w dowolnym miejscu. Główne składniki są tylko dwa-konserwy rybne i cebula.
Składniki
- konserwy rybne (we własnym soku) – 3 banki
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- koperek - 4 gałązki
- czosnek - 2 ząbki
- Chili - 2 kawałki
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj przetwory widelcem tak drobno, jak to możliwe.
Posiekaj zioła, czosnek, chili i fioletową cebulę.
Wrzuć sałatkę, skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy